NYTT Magasin - Kvinne med MS

Magasinet er spekket med gode og rørende historier, verdifulle råd fra kvinner i samme situasjon som deg, nyttige tips fra leger og sykepleiere og ikke minst temaer til inspirasjon. Vi har snakket med kvinner om graviditet, sex, singelliv og kosthold, for å nevne noen av temaene. Vi håper magasinet kan inspirere og motivere. Uansett hvordan du velger å lese magasinet, håper vi det kan være en nyttig kilde til informasjon for deg. 

SPIRIT barn lansert!

SPIRIT Barn er et spennende nytt web-basert selvhjelpsprogram beregnet for barn der mor eller far har MS. 

I programmet vil dere få økt innsikt i hvordan det oppleves å være barn når en av foreldrene rammes av MS.  Her får dere råd og veiledning om tanker og følelser, og lærer morsomme oppgaver som dere kan gjøre sammen for å skape flere positive følelser og opplevelser i hverdagen.

Ny brosjyre om smerter ved MS

Hensikten med denne brosjyren er å gi deg generell og spesifikk informasjon om smerter ved MS. Smerter reduserer livskvaliteten, og smerteplager påvirker arbeid, fritidsaktiviteter, sosiale relasjoner og/eller søvn. Det er derfor spesielt viktig å iverksette tiltak slik at smertene ikke får styre livet. 

Sjekk ut vårt nye magasin: Mann med MS

Det finnes ikke mye informasjonsmateriell tilrettelagt for menn med MS. Magasinet Mann med MS er derfor skrevet for de ca. 4000 norske menn som lever med sykdommen. Magasinet er fylt med tips, råd og gode ord til deg som ønsker å leve livet.

Hva skjer ved MS?

Multippel sklerose er en sykdom i sentralnervesystemet (CNS), som består av hjernen og ryggmargen. MS er en såkalt autoimmunsykdom og med det mener man at kroppens immunforsvar går feilaktig til angrep på eget nervesystem uten noen kjent årsak. 

Se video

Prøv SPIRIT for en bedre hverdag

SPIRIT er et web-basert selvhjelpsprogram for deg som lever med MS. Gjennom positiv psykologi kan SPIRIT lære deg teknikker og øvelser som kan hjelpe deg å takle negative tanker og stress. 

Du er mer enn din diagnose

Se filmen om Marianne og Cathrine som lever med MS, og hør deres historie.

Nedlastbart informasjonmateriell

Les mer og last ned våre informasjonsbrosjyrer ment for personer som lever med MS eller er pårørende til en med MS.