Marianne Lillehagen
Marianne Lillehagen

Åååå jul med din glede!

Dennis er liten julenisse

Jeg elsker jul. Faktisk så elsker jeg hele desember. Det er en tid på året som gjør noe med meg.

 Hva som gir julestemning har vært litt forskjellig i forhold til hvor jeg har vært i livet. Etter mange år i butikkbransjen, så var julestemning for meg å jobbe masse. Det koseligste jeg visste om var å jobbe på julaften. Å kjøre tidlig til jobb, og se alle som sto på bussholdeplasser for å reise hjem til jul, alle de fortvilede pappaene og kjærestene som kom heseblesende inn og dro mastercardet koste hva det koste vil i siste liten, og å hjelpe en sliten mamma med den siste gaven, det var jul for meg. 

Marianne og familien feirer jul

Men etter å ha fått barn, så endret jo alt seg. Å få barn bringer jo med seg all julestemning man selv hadde som barn. Man får gleden av kjenne på de samme følelsene en gang til i livet. Og det har gitt meg den gode varme desemberfølelsen tilbake. 
Det hjelper jo å ha en sønn som ER desember. Jeg er helt sikker på at han har nissegener i seg. Siden den første julen hans, så har han vibrert i desember. Dennis teller ikke ned til jul, han teller ned til 01. Desember. Da ER det jul! Da tar han på seg nisselua, og vi må frem med julepynten. Julekalender på TV skal ses på med andakt, Lucia skal feires med lussekatter, pepperkakene i boks til 10 kroner skal på bordet, og julemusikken skal spilles på anlegget. Og det er så godt, å ha en som minner meg på hva desember egentlig handler om. Spesielt når del to av desember dukker opp, nemlig den berømte influensaen. 
Den meldte sin ankomst tidlig desember i år, og jeg ble totalt utslått. Og når mor i huset blir utslått, ja da blir det meste satt på pause. Takk og pris for fantastiske pizza Grandiosa og Fjordland middager! Vi skal aldri si noe stygt om disse, de redder faktisk liv, haha! 

julemat i julestria

Så nå er det midten av desember, og jeg har en haug av julegaver igjen å kjøpe, skoleavslutninger som skal arrangeres, og julekaker som skal bakes. Men jeg har lovet meg selv og PRØVE å ikke stresse, ikke ødelegge den gode julestemningen vi faktisk fikk hjemme når jeg ikke hadde noe valg, men måtte ligge under dyna. Dennis har aldri vært mer fornøyd, og det har faktisk ikke jeg heller. Selv om vi ikke har fått pyntet pepperkakehuset, eller bakt egne pepperkaker, selv om vi ikke har vært på årets Pluttipott, eller hatt juleverksted, så har vi hatt noe mye viktigere; Vi har hatt tid til kos og gode kvelder med en jule-gutt i armkroken under teppet, vi har hatt tid til kakao og julefilmer, og vi har hatt tid til hverandre. Så selv om jeg nå ligger laaaaangt etter med julegavehandling, og baking, så fortviler jeg ikke, for jul blir det uansett. 
Jeg vil med dette ønske dere alle en god og fredfylt jul, og et riktig godt nytt år! Må juleskinka smake godt, og helsa være med dere! 2020 venter på oss, og jeg gleder meg til å dele det med dere!


 Ho ho ho..GOD JUL!! Juleklem fra Multiskrulla!