Marianne Lillehagen
Marianne Lillehagen

AHHHHH....søndag med gjengen!

Marianne og familien

Ingenting er så digg som en skikkelig lat søndag morgen. Denne gjengen er eksperter på å slumre og slappe av på søndag morgen.Da er det kun kos, kaffe og en aldri så liten kopp med sjokolademelk som gjelder.
Ser koselig ut, ikke sant? Og det blir jo alltid det...til slutt. Men veien til dette koselige bildet kan være lang...ikke hver gang...men det hender.
Morgenen i dag startet klokken 07 med Dennis som setter seg opp( jepp, han befinner seg i vår seng), og spør om han kan våkne. Hvorpå han får et klart og tydelig NEI. I god tro legger alle hodet på puten igjen, og satser på å få ligge der til klokken er 09.
Klokken blir 07.15, og nå begynner maset om hvor lenge det er til han kan våkne, hvorpå jeg forklarer at klokken på Getboksen skal se slik ut 09.00.
OK! Det virker som at beskjeden er mottatt, og vi gjør et nytt forsøk på å få litt mere søvn.
Klokken har nå krøpet til 08.00. Og jeg blir blir vekket av et rop om hjelp! Dennis sulter i hjæl! Han har vært sulten sååååå lenge. Jeg grynter noe sånt som at du er stor gutt nå, du kan hente deg mat selv. Mamma MÅ sove mer. Møter selvfølgelig massiv protest, med trassig kropp som rister og ruller rundt i sengen.
Nå våkner Pappan som begynner å bli rimelig lei det uendelige maset fra venstre flanke. ”Hva er det som skjer? ”” Kan du ikke bare fikse no mat til guttungen?”
What ?? Nå er det jaggu meg to mot en, og jeg synker rett ned til Dennis sitt nivå, og starter massiv protest med trassig kropp og morgengretten stemme: NEI! Han skal vente til klokka er 09.00!!!
Men i alle dager, sier Pappan! Det er jo fem minutter til! HÆ! HÆ! Er morgningen brukt opp?? Nå vet jeg ikke om jeg skal grine eller le, men jeg velger det siste. Nå ler vi alle sammen av hvor utrolig tullete man blir når det kommer til å få sove lenge i helgene. Men jeg må innrømme at jeg aldri kommer til å bli vant til å bli vekket tidlig på en søndag altså.
ALLE SAMMEN KOOOOOS! Roper Dennis og dette er tradisjon. En kjempe familieklem, og den gode søndagskosen er igang.
Frokosten , kaffe og sjokolademelk blir servert og fortært. Telefonen ringer og guttungen stikker til en kompis.

Pappan har rigget seg til med iPad og sluttspill i NBA.

Morten ser på NBA

Og Mamman ? Hun legger hodet på puta, og slumrer en halvtime til!

Marianne sover litt lengre

Søndagslykke!