Marianne Lillehagen
Marianne Lillehagen

Sex vs kosebuksa

kosebuksa

Når du har vært trøtt som ei strømpe over en lengre tid, når det går opp for deg at du har gått rett i kosebukse-fella, ja da veit du at det er noe det har gått ut over.

Jepp, jeg sier det som det er; jeg har vært for trøtt til å ha sex med min kjære. Og han har vel ikke akkurat løpt siklende etter meg heller. For det er ikke direkte sexy med en gjespende, trøtt, subbende dame med kosebukse og crocs på. Du får ikke lyst til å rive av henne klærne liksom. Eller, han vil nok gjerne ha meg ut av den kosebuksa, haha, men sexy er det ikke.

Så når havnet jeg her liksom? Jeg er glad i sex, og jeg tenner på mannen min. Jeg tenker ofte på sex, og jeg kan fantasere og glede meg til å forføre mannen min. Sender han både den ene og andre meldingen i løpet av dagen, og selger inn at i kveld, ja da blir det action!
Men så kommer kvelden da, og batteriene er tomme. Det finnes ikke et snev av energi igjen. Og den friskusen av ei dame som sendte frekke meldinger tidligere på dagen, ja hu har stengt sjappa for kvelden.
Herligheten, stakkars mann! Her kommer han hjem med håp i blikket, vinflaska under armen, struttende av energi, og finner dama liggende på sofaen under pelspledd, med den berømte kosebuksa på!!! Hahaha, jeg kan le av det, men dette er jo ikke greit. Jeg vil jo ikke være hu trøtte, men noen ganger, så føles det som at det er som om noen skrur av en bryter. Jeg klarer bare ikke å holde meg våken.
Takk og pris, så er ikke dette noe som er skjer hele tiden.Jeg er heldig som har en mann som er forståelsesfull, og vi har et meget godt sex og samliv når energien er på normalen. Vi kan snakke om dette, og vi finner løsninger.

Men kan jeg skylde på MS?

Jeg tenker både ja og nei! Jeg har til tider mye fatigue, men jeg tror også hverdagen spiser opp energilageret vårt.
Dette fikk meg til å tenke på MS og seksualitet. Sex er et sårt og personlig tema. Mange liker ikke å snakke om sex, eller mangel på fungerende seksualitet.

Så jeg begynte å søke litt for å se hva som finnes der ute i diverse MS-forum om dette. Og jeg vi påstå at det ikke er mye. Joda, man kan lese om hva som skjer med kroppene våre, lystene våre og hvilke nervebaner som styrer lystsenteret, og at de kan bli skadet. Fant også noe om sviktende ereksjon, tørrhet i skjede, problemer med å få orgasme, overfølsom klitoris osv, osv. Jeg leste mye om at man kan oppleve å få dårligere sexliv med MS, men hvor stod det noe om hvordan man kan få et bedre sexliv med MS? Det fant jeg jaggu meg ikke.
Eller jeg fant noe info om at man burde ha god dialog med partner, snakke med en sexolog, at det finnes medisiner og tekniske hjelpemidler. Men dette er ikke bra nok! Og hvem syntes det er enkelt å ta kontakt med en sexolog??

Når og hvis jeg får problemer med å fungere normalt seksuelt, så ønsker jeg at det skal finnes et sted hvor jeg kan få hjelp med å løse dette så godt som mulig. Jeg ønsker meg et sted hvor unge og gamle med MS kan lese om hvordan de kan få et bedre sexliv. Jeg ønsker å lese om hva jeg kan kjøpe, hva jeg kan gjøre, tips, råd og veiledning. Jeg vet det finnes side opp og side ned om sex der ute, men ikke alle er like komfortable med å oppsøke slike sider. Så her må noe gjøres.
Jeg har ikke tenkt til å starte noen sexhåndbok her på bloggen, så dette er en oppfordring til alle MS- forbund og diverse helsesider: Skriv om de ekte tingene, skriv om hvilke stillinger som fungerer hvis jeg skulle få problemer, skriv om hva jeg skal gjøre med tørr skjede, og sviktende ereksjon.

Skriv om sex, det ække farlig!