Marianne Lillehagen
Marianne Lillehagen

Snakk i det GODE øret!

Sov i ro fungerer når man skal sove

Okey! Jeg har et aldri så lite handikap. Eller, jeg vet faktisk ikke helt hva jeg skal kalle det.
Etter et attakk for mange år siden, har jeg nå minimalt med hørsel på mitt høyre øre. I dette øret er det ca. 25% hørsel, og dette er blitt erstattet med en aldri så liten storm, og med et aldri så lite piiiiiiip på toppen. Fryktelig irriterende til tider. Men jeg har med tid og stunder lært meg å bruke dette «handikappet» til min fordel. Mitt eget lille triks i ermet når det trengs.

Marianne får ikke soveSov i ro

Her kommer min helt egen:

Tips og råd for best mulig utnyttelse av dårlig hørsel på det ene øret!

  • Har du en mann eller kone som snorker? Spar inn penger ved innkjøp av øreplugger. Du trenger jo bare å stappe inn i det ene øret. Da har du et par «plugger» dobbelt så lenge.
  • Ha ha! Der fikk du mer til overs!
  • Du trenger aldri bli forstyrret imens du sitter i en telefonsamtale. Vift de som forstyrrer unna, og pek på det dårlige øret. Og ikke glem å mime «jeg hører ikke hva du sier» med det teiteste utrykk du har.
  • Du trenger aldri lure på om du tar hardt nok i på trening. Koker det opp til full storm i øret, ja da veit du at pulsen er på maks.
  • Tilstede på store kjedelige forsamlinger med mye lyd, fortvil ikke. Bare skru av! Du kommer ikke til å få med deg noe uansett. Men husk å smile pent!
  • Og sist men ikke minst, min favoritt: Tenk at du har rett til å si «Snakk i det GODE øret». Ha ha! Bare det er jo FANTASTISK!

Men fra spøk til alvor:

Det finnes nok av utallige tips og overlevelsestriks man kan finne på når man har en kjedelig sykdom. Og moralen min ved dette innlegget er vel at man må prøve å finne de små lyspunktene. Dette gjelder jo livet generelt. Vi møter alle på motgang og medgang, og det er ikke alltid like lett å finne disse lyspunktene i hverdagen bestandig.
Men vi må jo prøve! Heia oss!