Marianne Lillehagen
Marianne Lillehagen

Som julekvelden på kjerringa

Marianne er julekjerringa

Jeg sier det hvert år. «Neste år skal jeg begynne med jula tidlig». «Bli ferdig med julegavene i november, og baaare kose oss i desember». Jeg sier det HVERT ÅR! Og det starter jo alltid veldig bra. Er sååå fornøyd når jeg har fått handlet inn et par gaver i begynnelsen av november. Heia meg!
Men det er her det hele går veldig, veldig galt. Det er nemlig nå jeg begynner å hvile på laurbærene fordi jeg har vært så flink. Det er fra dette tidspunktet jeg ikke forstår at november og desember har på et mystisk vis en helt egen kalender som smelter sammen fra ca 10.november til 20.desember. Dagene imellom der forsvinner på et uforklarlig vis. HVERT ÅR!
Så nå står jeg her, eller jeg løper rundt som en hodeløs høne, og kaster mat og julegaver i handlekurven om hverandre. Og ikke nok med det. Det er jo sesongen for all verdens bakterier, influensaer og virus, så jeg føler det er på sin plass å bruke litt ekstra energi på å bekymre meg for om vi holder oss friske denne julen.
Sånn! Nå er julekaoset komplett! Eller nei, vent litt, jeg skal jo også være supermamma`n som setter av tid til julebakst, lage julepynt, gå på juleavslutninger og fylle huset med de deiligste dufter.
Men blir det noe dårligere jul om jeg hopper over noen av disse tingene i år? Tror ikke jeg blir spesielt kul eller blid supermamma til jul hvis jeg sliter meg helt ut på ting som egentlig ikke er sååå viktig.
Dermed så har jeg nå droppet kromkakene, serinakaker og hjemmelagede nisser i vinduet. Jeg har kjøpt meg våtmopper som lukter grønnsåpe, og jeg har satt meg foran pc`n og shoppet julegaver fra sofaen.
Julen kommer hvert år uansett om vi vil eller ikke, og jeg tror det hele handler om å roe ned, og sette pris på det som er viktig for hver og en av oss. For selv om det alltid blir hektisk, så må jeg innrømme at jeg elsker julen. Det er en tid hvor alt føles helt spesielt, og man får tid til å være sammen. Jeg har lært meg å prioritere ting som er viktig for meg og min familie, selv om det ikke alltid går helt etter planen, hehe.
Jeg vil med dette ønske dere alle en god og fredfylt jul og et riktig godt nytt år! Må juleskinka smake godt og helsa være med dere!
2017 venter på oss, og jeg gleder meg til å dele det med dere!
HO HO HO..GOD JUL!
JULEKLEM FRA MULTISKRULLA