Personvernerklæring

Sist oppdatert: Desember 2017

1.    INNLEDNING
Denne personvernerklæringen har blitt opprettet for å informere deg om praksisen til Sanofi-Aventis Norge AS, som tilhører Sanofi-gruppen, («Sanofi Genzyme», «vi» eller «oss») vedrørende innhenting, bruk eller deling av personlige opplysninger (som definert nedenfor) via www.ms-guiden.no («nettstedet»). Sanofi Aventis Norge AS, [976335147], Prof. Kohtsvei 5-17, 1366 Lysaker, Norge er datakontrollør i henhold til gjeldende personvernlov for bearbeiding av de persondata som samles inn gjennom nettstedet.

Med «personlige opplysninger» mener vi enhver informasjon som er relatert til en identifisert eller identifiserbar person, slik som ytterligere definert i aktuelle datavernlover.
Se til at du leser denne personvernerklæringen helt før du bruker nettstedet eller sender inn personlige opplysninger. Din bruk av nettstedet er underlagt denne personvernerklæringen og nettstedets bruksvilkår. 
Vi kan når som helst endre eller oppdatere hele eller deler av denne personvernerklæringen. Sjekk derfor denne personvernerklæringen ofte for oppdateringer gjennom å kontrollere «Sist oppdatert»-datoen øverst i denne personvernerklæringen. 

2.    BRUK AV «KONTAKT»-ALTERNATIVET
Ved å bruke alternativet «Kontakt» på nettstedet, godtar du at du gir oss persondata (så som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og alle andre personopplysninger du har gitt oss gjennom nettstedet). Vi bruker kun disse personlige opplysningene til å kontakte deg og gi deg den informasjonen du har bedt om. De vil kun beholdes så lenge det er nødvendig for dette formålet. 

3.    INFORMASJONSKAPSLER
Stedet bruker informasjonskapsler, også kalt «cookies», for å optimere bruken av nettstedet og forbedre tjenestene vi yter for deg. Noen informasjonskapsler registrerer IP-adressen til datamaskinen din for å utføre statistiske analyser av den besøkendes interaksjoner på nettstedet. Klikk her [link to Retningslinjer for informasjonskapsler] for mer informasjon. 

4.    DINE RETTIGHETER
Du har rett til å få tilgang til, ‘endre, korrigere og slette dine personlige opplysninger. For å utøve denne rettigheten, eller hvis du har noen spørsmål, kommentarer eller bekymringer om denne personvernerklæringen, ta kontakt med vår kontaktperson for datavern via info.nordic@sanofi.com. Enhver anmodning om skriftlig informasjon angående de persondata som gjelder deg, skal imidlertid være skriftlig og undertegnet av deg. En slik anmodning skal sendes til info.nordic@sanofi.com.

5.    INNHENTING OG BRUK AV PERSONLIGE DATA AV SANOFI GENZYME
De persondata vi samler inn når du kontakter oss via alternativet «Kontakt» (se avsnitt 2) eller når du kontakter vår kontaktperson for datavern (se avsnitt 4), vil kun brukes til å kontakte deg og gi informasjonen du har forespurt. De vil kun beholdes så lenge det er nødvendig for dette formålet. 
Ellers deler vi ikke din personlige informasjon med andre, med mindre du har gitt oss tillatelse til å gjøre dette, eller når det kreves av gjeldende lov.